fbpx
Sailor Telecom & ICT

Van 6 naar 30 leads per maand in 3 maanden via slimme online marketing

Ja, dit wil ik ook!

+ 109%

in kwalitatieve websitebezoekers

+ 366%

groei in conversieratio. Van 0.52% naar 2.41%

+ 900%

in sales qualified leads voor het verkoopteam

De stip op de horizon

De klantvraag

Een groei van 2 naar 10 kwalitatieve leads voor het verkoopapparaat per maand

Uitdaging

Al jarenlang is Sailor Telecom & ICT de partij in West-Brabant voor maatwerk internet, telefonie en ICT oplossingen. Het bedrijf is gevestigd in Roosendaal en dagelijks werkt een team van 12 medewerkers aan het verbinden van hun klanten. Sailor Telecom & ICT helpt iedereen. Van de startups tot de grote MKB bedrijven. Het bedrijf kenmerkt zich door een persoonlijke en no-nonsense aanpak.

 

Sailor Telecom & ICT is al jarenlang een regionaal bekend merk in de zakelijke markt. Onlangs is er binnen het bedrijf een glasvezel project gelanceerd. Het doel van dit project is voldoende inschrijvingen realiseren vanuit de zakelijke markt om zo een nieuw glasvezelnetwerk te kunnen aanleggen. De focus van deze campagne ligt op specifieke regio’s in de omgeving Roosendaal. De opdracht vanuit Sailor Telecom & ICT is helder: Realiseer via online marketing voldoende leads & inschrijvingen om het glasvezelproject rendabel te maken.

Referentie

Michiel Baarendse

Accountmanager Sailor Telecom & ICT

“Mede dankzij de marketingadviezen van We Boost Brands heeft Sailor Telecom & ICT de doelstellingen van de glasvezelcampagne succesvol weten te behalen! Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking.”

Ja, dit wil ik ook!
De eerste stap op weg naar meer

Een boost in kwalitatieve leads via de website

Onze aanpak

Aanpak

Voor Sailor Telecom & ICT zijn we aan de slag gegaan met een cross mediale marketingcampagne rondom het glasvezel project. Omdat het slechts om een aantal specifieke gebieden gaat, is gekozen om de focus te leggen op regionale campagnes. Vanwege de korte looptijd van de campagne is snel succes realiseren noodzakelijk. Om die reden is gekozen om in te zetten op de kanalen Google Ads, Social Ads en organische social content. Daarnaast is remarketing ingezet via diverse kanalen om de doelgroep net dat beetje extra informatie te geven zodat ze kiezen voor glasvezel.

 

Naast advertising is er ook voor gekozen een custom landingspagina te ontwikkelen. Op deze pagina leest de doelgroep alles over de beschikbare pakketten, voordelen van glasvezel en reviews van klanten. Om bezoekers van de pagina te laten converteren is als leadmagnet een informatiepakket ontikkelt die gratis gedownload kan worden. Tot slot kunnen bezoekers zich op deze pagina ook direct inschrijven.

Wat zijn we concreet gaan doen

  • Het ontwikkelen van een nieuwe landingspagina geheel in het teken van glasvezel
  • Het ontwerpen en schrijven van een leadmagnet die gebruikt kan worden in de campagnes
  • Een download flow ontwikkelen voor het informatiepakket (leadmagnet)
  • Alle doelstellingen in een overzichtelijk dashboard plaatsen
  • Google Ads optimaliseren met een focus op regionaal verkeer i.p.v. landelijk
  • Het inzetten van regionale Facebook & Linkedin Ads
  • Inzetten van re-marketing campagnes gericht op niet converterende websitebezoekers

Minder koffie, meer champagne

Resultaten voor Sailor Telecom & ICT

WIj zorgen voor meer!

Resultaten

Na slechts 3 maanden realiseerden we dik 90 sales qualified leads en inschrijvingen voor het glasvezel project. Daarnaast behaalden we de gestelde doelen niet alleen ruimschoots, maar is Sailor Telecom & ICT ook uitgeroepen tot best presterende glasvezel partner!

 

Door heel de website heen groeien de KPI’s explosief. Zo ging het aantal regionale website bezoekers uit de omgeving Roosendaal van 200 naar 841 unieke bezoekers per maand. Door een effectieve landingspagina met een strakke conversie funnel ging de conversieratio van 0.52% naar 2.41%. De samenwerking is vanuit dit project zo succesvol gebleken dat inmiddels de volledige online marketing strategie in handen van We Boost Brands is gelegd. Binnenkort zullen we de vertaalslag maken naar de overige producten van Sailor Telecom & ICT.

+ 109%

in kwalitatieve websitebezoekers

+ 366%

groei in conversieratio. Van 0.52% naar 2.41%

+ 900%

in sales qualified leads voor het verkoopteam

Boost
Wij zorgen voor meer

Wil jij net zoals Sailor Telecom & ICT ook een Boost voor jouw bedrijf?

Ja, dit wil ik ook!
Martijn van Aalst en Michael Janssens