Kennis

Leadgeneratie voor B2B: tips en uitbesteden

Nieuwsgierig? Neem contact op

Jij hebt een goedlopend bedrijf. Het enige wat echt mist, zijn warme leads die passen bij jouw aanbod. Om jouw onderneming te kunnen laten groeien, heb je winstgevende leadgeneratie voor jouw B2B nodig. Een krachtige stroom aan leads binnen laten stromen, dat kost veel tijd. Daarom geven wij jou een aantal tips en tricks om B2B-leadgeneratie op te zetten. Grote kans dat jij uiteindelijk kiest voor het uitbesteden van dit belangrijke onderdeel van jouw verkoopproces. Veel bedrijven besteden dit uit, omdat het onwijs veel kostbare uren kost die jij beter kunt wijden aan andere belangrijke taken binnen je onderneming. Ontdek wat leadgeneratie voor B2B inhoudt en ga hiermee aan de slag!

De voordelen van sterke leadgeneratie voor B2B

Wat is leadgeneratie voor B2B? Leadgeneratie houdt in dat je potentiële klanten trekt die interesse kunnen hebben in jouw producten en/of diensten. De kans is groot dat jij meerdere concurrenten online tegenkomt die een soortgelijk aanbod hebben. Daarom moet jij opvallen. Hoe? Door jouw strategie sterk uit te denken en te implementeren binnen je bedrijf. Op deze manier haal je veel warme leads binnen. Als jij daarna goed en snel handelt, zul je zien dat je veel leads kunt omtoveren tot betalende klanten.

Tips voor B2B-leadgeneratie die écht iets opleveren

Om veel leads aan te kunnen trekken, moet je weten hoe krachtige leadgeneratiestrategieën werken. De kracht van leadgeneratie voor B2B ligt op meerdere vlakken. Twee van de belangrijkste aspecten van B2B-leadgeneratie zijn persoonlijk contact en een duidelijke (huis)stijl. Als mensen jouw onderneming meerdere keren per week tegenkomen, is de kans het grootst dat ze jouw bedrijf gaan zien als een belangrijke speler. Ze vertrouwen je en zien jou als expert als het gaat om bepaalde diensten/producten. 

 

Probeer daarbij ieder moment aan te grijpen om persoonlijk contact te maken met je potentiële klanten. Zo kun je mailflows opstellen, een livechat gebruiken en zorgen voor online reviews van echte klanten. Hierdoor krijg je meer gesprekken met mensen die sneller zullen overgaan op de aanschaf van iets uit jouw aanbod.

Boost
Samen zorgen we voor meer

Unieke content creëren

Plan een afspraak in!

Geef iets waardevols om leads te krijgen

Je kent het vast wel. Op socialmedia en websites vind je vaak gratis brochures, flyers, whitepapers, tips en e-books waar jij wellicht wat mee kan. Helemaal gratis zijn deze bestanden echter niet, want ieder bedrijf vraagt jou om in ruil voor dit ‘weggevertje’ in ieder geval je naam en mailadres achter te laten. Zo krijgen de bedrijven contactgegevens in handen en kunnen zij zelf bepalen wat ze met deze leads doen.

 

Zo’n weggevertje is zeker handig om te implementeren. Maak er wel wat moois van. Als jij vijf basic tips op papier zet en het document in Word opmaakt met WordArt, zullen leads niet vrolijk worden van jouw cadeau. Je wilt wel dat de leadgeneratie voor jouw B2B waardevol is en dat mensen daadwerkelijk iets hebben aan jouw e-book, tips, brochure, flyer et cetera. Hiermee heb jij namelijk de kans om te laten zien dat jij dé specialist bent op een bepaald gebied en zullen leads sneller interesse hebben in jouw diensten/producten.

Waarom leadgeneratie voor B2B uitbesteden?

Leadgeneratie voor B2B draait om meer dan een weggevertje en persoonlijk contact. Je naamsbekendheid vergroot enorm, de leads stromen binnen, omdat jij onmisbare kennis deelt én jouw omzet groeit. Althans, als je de B2B-leadgeneratie goed insteekt. Het bedenken van een winstgevende leadgeneratiecampagne vergt vele uren en actuele kennis. Om snelle resultaten te boeken, werk je het best samen met een onlinemarketingbureau dat hierin gespecialiseerd is. We Boost Brands is op de hoogte van alle huidige zaken omtrent onlinemarketing, dus ook op het gebied van leadgeneratie voor B2B. Zo schakel je ons in voor onze expertise en kun jij je focussen op dat waar jij goed in bent. Win-win!

Schakel met experts op het gebied van leadgeneratie

Jij bent klaar om te groeien met je B2B-onderneming. Wij zijn klaar om jouw bedrijf een boost te geven met krachtige leadgeneratie voor B2B! Meld je daarom snel aan voor een kennismakingsgesprek met onze specialisten en ontdek de mogelijkheden voor jouw onderneming. Samen stellen we mooie en ambitieuze doelen én zorgen we ervoor dat deze worden behaald. Feestelijke momenten vieren we natuurlijk met heerlijke champagne (of een verse kop koffie)! Spreken we elkaar binnenkort? Maak dan een afspraak met ons en boost your brand.

Relevante blog artikelen