We Boost Brands

Verkopen via marketplaces

Wil jij dit ook?
Wil jij meer omzet?

Verkopen via marketplaces

Een marketplace is een online winkel die zijn platform opent voor ondernemers, waardoor deze ondernemers hun assortiment op dit platform kunnen aanbieden. In veel gevallen zijn marktplaatsen grote online winkels met miljoenen bezoekers per maand. Dankzij dit brede bereik kun je eenvoudig profiteren van dit extra verkoopkanaal door gebruik te maken van het marktplaatsmodel. Het is eenvoudig om je producten op een marktplaats aan te bieden, en alleen bij een succesvolle verkoop draag je een percentage af van de verkoopprijs. Het is echter verstandig om een doordachte marktplaatsstrategie te volgen. Bekende marktplaces zijn onder andere Bol.com en Amazon, maar er bestaan gecureerde marktplaces zoals fonQ en Blokker.nl. Deze grote online spelers zijn een marketplace gestart om het huidige aanbod te vergroten met assortiment dat een toevoeging is op dát bestaande aanbod.

Maak nu kennis!
We stellen ons graag aan je voor

Welkom bij We Boost Brands

Bekijk onze bedijfsvideo in slechts 1 minuut

Welkom

Wat voor producten verkoop je en welke marktplaats is geschikt?

Het is essentieel om eerst te bepalen welke producten je precies verkoopt en waar jouw doelgroep deze online aanschaft. Niet elke marktplaats is namelijk geschikt voor jouw producten, tenzij je een zeer uitgebreide catalogus hebt. Als je bijvoorbeeld gespecialiseerd bent in levende planten, is een marktplaats die vooral gericht is op elektronische producten minder geschikt dan een marktplaats die zich concentreert op home & living. Het is daarom raadzaam om eerst de marktplaatsen te filteren die het beste bij jouw producten passen om (grote) teleurstellingen achteraf te voorkomen. Hieronder volgt een overzicht dat je kan helpen bij het maken van de juiste keuze:

 

  • Verkoop je unieke producten of voornamelijk concurrerende artikelen?
  • Heb je een toegewijde specialist voor marketplaces?
  • Is je logistiek klaar voor eventueel grote aantallen orders?
  • Kun je voldoen aan de strenge KPI’s die marketplaces opleggen aan verkopers?
  • Zijn je producten gevoelig voor retouren?
  • Kom je uit met je marges als je alle kosten (commissie, logistiek, retouren, klantenservice en arbeid) eraf haalt?
Neem nu contact op!
Next step

Onderhoud en optimalisatie van marketplaces

Om het maximale uit marketplaces te halen, is naast grondig onderzoek ook de nodige expertise essentieel. Het kan veel tijd kosten om je producten effectief op marketplaces te plaatsen, vooral als je ook internationale marketplaces wilt toevoegen als extra verkoopkanalen. We Boost Brands heeft de kennis en ervaring om zowel nationaal als internationaal te helpen, zodat marketplaces niet alleen geen belemmering vormen, maar vooral waardevolle verkoopkanalen zijn voor jouw bedrijf.

Minder praatjes, meer resultaat

Waar we goed in zijn

Wat kunnen wij nog meer?

DIENSTEN
Bekijk alle diensten
Boost
WIJ ZORGEN VOOR MEER

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met verkopen via marketplaces?

Maak kennis!
reclamebureau bergen op zoom

Relevante blog artikelen