We Boost Brands

Verkopen via Amazon

Wil jij dit ook?
Wil jij meer verkopen?

Verkopen via Amazon

Sinds Amazon zijn intrede heeft gedaan op de Nederlandse markt, is het voor handelaren eenvoudiger geworden om een account te openen. Met een Amazon-account kun je niet alleen de Nederlandse markt bedienen, maar ook andere landen bereiken. Naast Amazon Nederland kan je ook accounts openen voor andere Europese landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Turkije en Zweden. Vanuit deze Europese accounts kun je levering aan omliggende landen activeren, waardoor je binnen één dashboard miljoenen potentiële consumenten in heel Europa kunt bereiken. Verkopen via Amazon is daarom aantrekkelijk, maar succes vereist een doordachte strategie en grondige kennis van Amazon, vooral bij de lancering van nieuwe producten.

Maak nu kennis!
We stellen ons graag aan je voor

Welkom bij We Boost Brands

Bekijk onze bedijfsvideo in slechts 1 minuut

Welkom

Kosten van verkopen op Amazon

Bij Amazon heb je twee opties om verkoop mogelijk te maken. De eerste optie is het individuele verkoopplan, waarbij je geen maandelijkse kosten hebt maar €0,99 per verkocht product betaalt. Het professionele verkoopplan kost €39 per maand. Amazon adviseert om, als je minder dan 35 artikelen per maand verkoopt, te kiezen voor het professionele plan. Naast deze kosten betaal je ook een percentage per verkocht product, dat varieert per categorie of subcategorie, gemiddeld rond de 15%. Amazon biedt een overzicht van de kosten per categorie.

 

Fulfillment by Amazon of zelf verzenden?

Naast de bovengenoemde kosten zijn er ook verzendkosten. Je kunt ervoor kiezen om zelf te verzenden of gebruik te maken van Fulfillment by Amazon (FBA). Bij FBA stuur je je producten naar het fulfilment center van Amazon, waar ze worden verpakt en verzonden naar de klant. FBA biedt voordelen zoals Amazon Prime, snelle levering en gratis verzending. Er zijn echter ook nadelen, zoals het verlies van controle over opgeslagen producten en de kosten van retourzendingen die Amazon afhandelt.

 

Amazon-account openen

Om op Amazon te verkopen, heb je een geldig KVK-nummer en BTW-nummer nodig. De registratie is strikt, en nadat je alle gegevens hebt ingevuld, start Amazon een verificatieproces. Zodra de verificatie is voltooid, kun je verkopen op Amazon.

Neem nu contact op!
Next step

Producten aanbieden op Amazon

Om producten op Amazon aan te bieden, moeten ze beschikken over een Global Trade Item Number (GTIN), zoals een UPC, ISBN of EAN-nummer. Bestaande producten kun je toevoegen aan de Amazon-catalogus, terwijl voor nieuwe producten alle relevante gegevens en content moeten worden ingevuld.

 

Succesvol verkopen op Amazon

Om succesvol te zijn op Amazon is marktonderzoek essentieel. Je kunt dit doen met behulp van tools zoals Jungle Scout of MerchantWords. Het is belangrijk om uitgebreide productinformatie te verstrekken, waaronder een gedetailleerde titel, hoogwaardige afbeeldingen, vijf bulletpoints en een uitgebreide productomschrijving. Het gebruik van relevante zoekwoorden is cruciaal voor zichtbaarheid in organische resultaten.

 

Promotie op Amazon

Als je net begint met verkopen op Amazon, staan je producten achteraan in de zoekresultaten. Amazon biedt verschillende mogelijkheden om de zichtbaarheid te vergroten, waaronder Sponsored Products, Amazon Vouchers, Sponsored Brands, Enhanced Branded Content, Amazon Vine en Amazon Storefront.

 

Hulp nodig bij verkopen op Amazon?

Wil je beginnen met verkopen op Amazon of heb je al een account en wil je sneller groeien? Neem contact met op met We Boost Brands. Wij hebben uitgebreide ervaring met Amazon en kunnen je voorzien van advies op maat om succesvol te verkopen op dit platform.

Minder praatjes, meer resultaat

Waar we goed in zijn

Wat kunnen wij nog meer?

DIENSTEN
Bekijk alle diensten
Boost
WIJ ZORGEN VOOR MEER

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen om te verkopen via Amazon?

Maak kennis!
reclamebureau bergen op zoom

Relevante blog artikelen