Kennis

Wat is de beste contentstrategie voor social media?

Nieuwsgierig? Neem contact op

Geen enkele onderneming ontkomt er meer aan: een sterke contentstrategie voor social media bedenken. Social media spelen een steeds grotere rol in het leven van vrijwel ieder individu. Ieder jaar worden de diverse kanalen, Facebook, TikTok, Instagram, LinkedIn et cetera, steeds populairder. Om zo veel mogelijk potentiële klanten te bereiken, is het belangrijk dat jij met jouw merk online goed zichtbaar bent. Voor de contentstrategie en social media strategie moet je een aantal zaken bepalen en stappen doorlopen. Wat is de beste contentstrategie voor jouw social media? Laat die vraag maar aan ons over!

Waarom is een contentstrategie voor social media nodig?

Met een ijzersterke contentstrategie voor social media kun jij meer leads en omzet realiseren. Nog lang niet elk bedrijf benut alle kansen die de socials te bieden hebben. Grote kans dat jij ook nog niet enorm aanwezig en/of zichtbaar bent. Of misschien ben je wel online zichtbaar, maar niet op de meest geschikte social media kanalen. Om de beste social media strategie te bepalen en logische stappen te nemen, is het belangrijk om over een contentstrategie na te denken. Social media draaien namelijk om zo veel meer dan af en toe een leuk fotootje met een grappige tekst delen. Het gaat om gericht toffe visuals met pakkende teksten posten op de momenten waarop jouw doelgroep daar behoefte aan heeft.

Boost
Samen zorgen we voor meer

Behoefte aan een sterke contentstrategie voor jouw social media?

Plan een afspraak in!

Het nut van een contentstrategie voor social media

Je hebt al redelijk wat bezoekers op je website. Waarom zou je dan stappen ondernemen om een contentstrategie voor social media op te zetten en doelen te bepalen? Het antwoord is simpel: miljoenen, nee, miljarden mensen op de wereld zijn te vinden op één of meerdere social media kanalen. In Nederland en België alleen al zijn dit bij elkaar ruim twintig miljoen mensen. Gemiddeld spenderen Nederlanders 2 uur en 23 minuten per dag en Belgen 1 uur en 34 minuten per dag actief aan social media. Daarbij vertrouwen mensen een merk meer als dit actief aanwezig is op de socials en gaan ze hierdoor eerder over tot de aanschaf van een product of dienst. Stel een goede strategie op en ga actief aan de slag met social media om veel meer mensen te bereiken en klant te maken.

Wat zijn de stappen bij een sterke social media strategie?

Om jouw social media strategie processen te optimaliseren en de kwaliteit te verhogen, zijn er een aantal stappen die je kunt bepalen en volgen. Aangezien social media continu veranderen, moet je jouw contentstrategie keer op keer herzien en aanpassen. Voer eerst een intern en extern onderzoek uit voor jouw bedrijf. Intern kijk je naar wie jouw ideale klant is en wat jouw dromen en ambities zijn. Extern kijk je onder andere naar de concurrenten die interessant voor je zijn. Wie zijn jouw concurrenten en hoe ziet hun online marketing eruit? Deze gegevens kun je meenemen in het ontwikkelen van je eigen social media strategie.

Oneindig veel inspiratie door het bepalen van de social media strategie

Uit de contentstrategie voor social media ontstaat een social media kalender. In deze kalender staan onder andere de algemene info over jouw bedrijf. Ook plan je per bepaalde periode in de kalender wanneer je welke post wilt plaatsen. Schrijf het liefst vooraf al zo veel mogelijk captions en maak de meeste visuals, zodat de posts direct online kunnen, zodra dit op de planning staat. 

 

Word op social media zichtbaar met een sterke contentstrategie

13,7 miljoen Nederlanders en 9,82 miljoen Belgen zijn actief op social media. Tussen alle miljoenen mensen zitten ontzettend veel potentiële klanten die jouw merk willen leren kennen. Door de socials gericht en juist in te zetten, bouw je een positief merkimago op waar je zelf de controle over hebt. De relaties met je klanten worden een stuk beter en je hebt inzage in hun behoeften. Bepaal liever gisteren dan vandaag jouw contentstrategie voor op social media en zorg voor meer én loyale klanten. Kom je om in alle informatie en heb je eigenlijk helemaal geen tijd om je bezig te houden met de socials? Neem dan contact op met onze social specialisten. Samen bepalen wij jouw social media strategie, doorlopen we alle benodigde stappen en zorgen we voor meer naamsbekendheid van jouw merk!

Relevante blog artikelen