Sortimo Nederland

+120 kwalitatieve leads via Social Media en Google Advertenties

Ja, dit wil ik ook!

+688%

Google Ads vertoningen

104 leads

Via Facebook Ads

Ruim 60.000

Relevante weergaven van onze advertenties

De stip op de horizon

De klantvraag

Een uniforme aanpak voor alle Pro Partners om online leads te realiseren

Uitdaging

Sortimo Nederland is de marktleider in Nederland op het gebied van bedrijfswageninrichting. Sortimo zorgt ervoor dat de vakman snel, veilig en efficiënt kan werken met zijn bedrijfswagen, dankzij slimme bedrijfswageninrichtingen.

 

Sortimo Nederland biedt haar service aan via 3 eigen vestigingen en 10 ProPartners. Deze ProPartners bouwen de Sortimo inrichtingen in en verkopen het gehele assortiment van Sortimo. Maar de ProPartners doen dat wel vanuit hun eigen naam, locatie, bedrijfsnaam, werkwijze en communicatieplan.

 

Hoe kunnen we de krachten bundelen en als één groep naar buiten communiceren?

Hoe kan Sortimo synergie-effecten behalen met haar ProPartners en hoe kunnen we onderlinge concurrentie minimaliseren, maar de leadtoevoer maximaliseren?

Referentie

Sandra Mourik

Marketing Manager Sortimo Nederland

“We Boost Brands bestaat uit een enthousiast, positief en creatief bureau met een proactieve en strategische aanpak. Dit past perfect bij het DNA van Sortimo.”

Ja, dit wil ik ook!
Sortimo
De eerste stap op weg naar meer

Een boost in sales qualified leads en bereik voor Sortimo Nederland

Onze aanpak

Aanpak

Om antwoord te kunnen geven op de klantwens, hebben we de klantwens ‘tastbaar’ en SMART gemaakt. De klantwens hebben we namelijk vertaald in heldere en meetbare doelstellingen, die betrekking hadden op de social fanbase, aantal leads en bereik.

Deze doelen hebben we vervolgens centraal gesteld.

We Boost Brands heeft vervolgens voor Sortimo Nederland en haar 10 ProPartners een maatwerk plan opgesteld om bovengenoemde doelstellingen te realiseren.

 

 

De stip op de horizon was nu duidelijk, maar was de basis ook op orde? We Boost Brands heeft alle benodigde toolings gekoppeld aan alle websites van de ProPartners en die van Sortimo zelf. Om data snel en eenvoudig te kunnen interpreteren, is er ook een maatwerk dashboard opgesteld.

 

Maar wat is het vertrekpunt? Hoe scoren de ProPartners en de website van Sortimo zelf op het moment van aanvang? Om het vertrekpunt te bepalen heeft We Boost Brands een nulmeting verricht m.b.t. de 10 ProPartners en Sortimo Nederland. Deze nulmeting betrof het in kaart brengen van de webstatistieken, SEO rankings, analyse conversieoptimalisatie, social statistieken, aantal leads en social fanbase.

 

Na het bepalen van het vertrekpunt is een maatwerkplan opgesteld per ProPartner en voor Sortimo, want elke entiteit had immers een ander vertrekpunt.

Wat zijn we gaan doen

  • Éénduidig Social Media template voor alle ProPartners in de Sortimo huisstijl
  • Wekelijks content maken voor alle social kanalen, met afwisseling tussen visual, GIF en video
  • Bestaande Google Ads campagnes herzien en nieuwe Google Ads campagnes lanceren
  • Social advertising campagnes via alle social kanalen
  • Alle doelstellingen in een overzichtelijk dashboard plaatsen
  • Inzet van re-marketing campagnes om zichtbaar te blijven onder de doelgroep
  • Webbeheer en conversieoptimalisatie on site
  • SEO BOOST
Minder koffie, meer champagne

Resultaten voor Sortimo Nederland

WIj zorgen voor meer!

Resultaten

Het resultaat

De combinatie tussen het gezamelijke online plan en de maatwerkplannen per ProPartner was succesvol! Bij alle ProPartners én bij Sortimo Nederland zagen we een flinke stijging van het aantal websitebezoekers en daaruit voortvloeiend het aantal leads. Maar ook het bereik en zichtbaarheid via socials kreeg een BOOST.

 

Om iets specifieker te zijn, waren er zelfs campagnes met een advertentiebudget van €200 die tot 100+ leads hebben geleid. Ook is het aantal conversies, zonder extra advertentiebudget, aantoonbaar gestegen. Tot slot is de totale fanbase op social meer dan verdubbeld binnen een jaar.

 

En nu? Klaar? Nee, vanzelfsprekend niet! We Boost Brands zal zich 100% inzetten om de resultaten van Sortimo en al haar ProPartners verder te boosten!

+688%

Google Ads vertoningen

+45%

aantal clicks

+255%

website bezoekers ProPartners

Boost
Wij zorgen voor meer

Wil jij net zoals Sortimo Nederland een Boost voor jouw bedrijf?

Ja, dit wil ik ook!
online marketing strategie strategen