Kennis

Google Bard versus ChatGPT: dit kun je ermee

Nieuwsgierig? Neem contact op

Google Bard is sinds kort uitgerold in Europa. Al een tijdje was deze AI-tool van Google beschikbaar in andere landen, maar nu kunnen wij er ook gebruik van maken. Specialisten noemen Bard dé aartsrivaal van ChatGPT en daarmee is de race om beste Artificial Intelligence tool echt begonnen. Hoewel er veel negatieve geluiden klinken, zijn er ook een hoop positieve mogelijkheden die deze kunstmatige intelligenties met zich meebrengen. Voordelen waar jij gebruik van kunt maken binnen jouw onderneming. Wat je er allemaal mee kunt? Onze marketingspecialisten leggen de verschillen tussen de tools en de mogelijkheden uit.

Wat is Google Bard?

Bard is ontworpen door Google en daarmee staat een heel grote speler achter deze AI-tool. Op basis van LaMDA voert deze chatbot gesprekken met de personen die prompts (opdrachten) invullen. Je kunt Google Bard zien als een creatieve collega die jou helpt bij verschillende taken. Wat kan Bard dan allemaal doen?

 

Er is onwijs veel mogelijk met Bard. Welk kan het zijn dat deze chatbot foutieve informatie geeft. Het taalmodel werd in maart 2023 uitgebracht, dus er zitten nog wat haken en ogen aan de antwoorden die deze kunstmatige intelligentie geeft. Maar er zal zeker in de komende tijd hard worden gewerkt aan Bard, zodat uiteindelijk de meeste informatie te vertrouwen is.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een AI-chatbot ontworpen door het bedrijf OpenAI. Net als Bard, kun je met deze kunstmatige intelligentie dialogen voeren. Het lijkt er enorm op alsof je gewoon aan het kletsen bent met een mens, maar dat is dus niet zo. ChatGPT werd eind 2022 gereleased en lijkt qua ontwikkelingen al verder te zijn dan het nieuwe Google Bard. Toch kun je niet altijd voor de volle 100% vertrouwen op deze AI-tool. Je moet namelijk onthouden dat deze artificiële intelligentie zijn informatie overal en nergens vandaan haalt. Daarom is het belangrijk om altijd na te gaan of de antwoorden die ChatGPT (of Bard) geeft, wel waarheidsgetrouw zijn.

Boost
Samen zorgen we voor meer

Unieke content creëren

Plan een afspraak in!

Hoe kun je Google Bard en ChatGPT inzetten voor marketing?

Bij jouw online marketing kun je zeker gebruikmaken van AI, zoals Google Bard en ChatGPT. Het inzetten van deze chatbots kan jouw enorm veel tijd schelen, die je kunt besteden aan andere belangrijke zaken. Let wel op dat er één groot nadeel is bij ChatGPT en Google Bard: ze maken geen unieke content. De kunstmatige intelligentie bundelt namelijk informatie op basis van jouw prompt. Voert iemand dezelfde prompt in? Dan is de kans op dezelfde uitkomst enorm groot. Maar waar kun je de Bard en ChatGPT dan voor gebruiken binnen jouw online marketing?

 

Teksten voor op je website

Je kunt Bard en ChatGPT productteksten, teksten voor op landingspagina’s en blogposts laten schrijven. Je kunt als prompt bijvoorbeeld opgeven: ‘Ik wil een blogpost van 300 woorden over pindakaas.’ Een paar seconden later heb jij een blogpost. Je hebt alleen geen unieke tekst en daardoor kun je sterk worden afgerekend door de zoekmachines. Zoekmachines merken het namelijk vrijwel altijd of een tekst geschreven is door AI of door een mens. Daarom kun je het best copywriters inschakelen, als je het schrijven van teksten liever uit handen geeft.

 

Social media captions

ChatGPT en Google Bard kunnen captions schrijven voor op sociale media. Zo heb je makkelijk voor een paar maanden korte teksten die je online kunt zetten. Een grote kanttekening hierbij: AI kan zich niet inleven in mensen en kent jouw bedrijf niet. Hierdoor zullen de posts dus vrij algemeen zijn en hebben jouw volgers het al snel door dat de captions niet door jou of iemand binnen je bedrijf zijn geschreven. Social media specialisten zijn beter om jouw captions te laten schrijven, omdat zij jouw bedrijf kennen en zich kunnen inleven in jouw potentiële klanten.

 

Strategieën bedenken

Kunstmatige intelligentie kan zelfs strategieën bedenken voor jouw marketingcampagnes. Bard of ChatGPT zet een stappenplan voor je uit, zodat je al kunt nadenken over de basis van je campagne. De uitvoering hiervan kun je het best overlaten aan een marketingbureau als We Boost Brands. Van begin tot eind bedenken we jouw marketingstrategie en maken we iedere stap helder. Samen met jou zorgen we ervoor dat jij een winstgevende campagne laat draaien en jouw onderneming enorm groeit. Wij geven jouw bedrijf een boost!

Laat warme leads veranderen in betalende klanten

Ben je een ambitieuze ondernemer en wil je stappen maken in het ondernemerschap? Neem dan contact op met onze marketingspecialisten! Wij hebben al veel bedrijven geholpen in hun weg naar bedrijfssucces(sen) en kijken ernaar uit om van jou ons volgende succesverhaal te maken. In een kennismakingsgesprek kom je erachter wat wij voor jou kunnen betekenen. In tegenstelling tot Google Bard en ChatGPT zorgen wij voor écht unieke content. Wat wil je nog meer? Vertel ons jouw ambities en wensen, dan gaan we ermee aan de slag.

Relevante blog artikelen