Kennis

Wat is display marketing?

Nieuwsgierig? Neem contact op

Als je ronddwaalt in de wereld van online marketing kom je veel termen tegen. Online marketing omvat namelijk ontzettend veel onderwerpen en mogelijkheden. In deze blogpost zoomen we in op display marketing. Wat is display marketing dan precies? We nemen je mee in alle feitjes van dit marketingprincipe. Onbewust zie jij namelijk ieder moment waarop je op je computer, laptop, tablet of smartphone kijkt − tientallen display advertenties. Deze kunnen heel waardevol zijn voor jouw eigen onderneming, maar dan moet je wel goed weten hoe je deze kunt inzetten. Gelukkig beschikken wij over dé experts wat betreft display marketing.

Wat is display marketing of display advertising?

Display marketing − ook wel display advertising of banner advertising genoemd − bestaat uit alle online banners die je ziet op websites. Deze manier van adverteren zorgt ervoor dat jouw advertenties op diverse websites worden getoond. Het grote voordeel hiervan? Jouw naamsbekendheid groeit. Mensen klikken op de advertenties en belanden zo op jouw website. In het beste geval schaffen zij jouw diensten/producten aan en op deze manier stijgt jouw omzet. Er zijn tal van mogelijkheden als je aan de slag gaat met display advertising en je kunt diverse doelen nastreven en behalen. Hiervoor is het belangrijk dat jij weet wat je precies met deze vorm van online adverteren wilt bereiken.

Welke doelen bereik je met display marketing en wat zijn de voordelen?

Welke doelen bereik je met display marketing en wat zijn de voordelen?

Alle banners die je op websites en socialmediapagina’s ziet behoren tot display marketing. Je begrijpt dat je met deze manier van adverteren dus een heleboel mensen kunt bereiken. Hang daar de juiste doelen aan en steek jouw advertenties goed in, zodat jouw banner advertising een succes wordt. Welke doelen je kunt bereiken met display marketing? Denk aan voordelen als:

  • Het vergroten van jouw naamsbekendheid
  • Veel meer bezoekers naar jouw website leiden
  • Mensen laten kennismaken met jouw onderneming
  • Meer producten/diensten verkopen door een grotere vindbaarheid
  • Uiteindelijk ook een hogere omzet draaien
Boost
Samen zorgen we voor meer

Unieke content creëren

Plan een afspraak in!

Verschillende vormen van display advertising

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat is display marketing precies? Hoe ziet deze vorm van adverteren eruit? Het mooie van display advertising is dat er vaak ontzettend veel mogelijkheden zijn. Dit hangt wel af van de website of het platform waarop jij wilt adverteren. Sommige websites/platforms bieden verschillende standaardformaten aan, waar je bij andere wat meer speling krijgt. Vaak is er een hoop mogelijk, maar houdt er rekening mee dat je niet alle opties moet willen kiezen. Kies vooral de formaten en vormen uit die passen bij jouw onderneming. 

Ga aan de slag met resultaatgerichte display advertising

Jij bent een ambitieuze ondernemer die klaar is voor meer naamsbekendheid én nieuwe klanten. Mooi, daar houden wij van! Het is tijd om je bedrijf een boost te geven met behulp van display marketing. Je weet nu wat display marketing is, welke doelen je ermee kunt bereiken en welke vormen deze manier van adverteren kan aannemen. Echter is er zo veel meer mogelijk! Ontdek in een kennismakingsgesprek met onze displayspecialisten wat banner advertising of zelfs videomarketing kan betekenen voor de groei van jouw onderneming. Wij zetten de koffie en onze presentatie alvast klaar, meld jij je dan aan voor een inspirerend gesprek met ons?

Relevante blog artikelen