Kennis

Stappenplan: start met adverteren op social media

Nieuwsgierig? Neem contact op

Wat is het voordeel van social media? De voordelen zijn te veel om op te noemen! Bij We Boost Brands zien we dat social media nog steeds het ondergeschoven kindje is in de meeste bedrijfsstrategieën. Zonde! Een bedrijf wordt tegenwoordig niet snel meer serieus genomen als er geen actieve aanwezigheid is op diverse socialmediakanalen. Vaak wantrouwen mensen een onderneming die voor het laatst weken geleden wat heeft gepost. Bovendien kun je enorm veel potentiële klanten bereiken via de socials. Hoe? Door op social media gericht te gaan adverteren. Onze enthousiaste social media advertising specialist vertelt je hoe dit in zijn werk gaat. Pak je notitieboekje er maar bij.

Basis van jouw social media advertising strategie

Voor je aan de slag kunt met adverteren op social media en daar de vruchten van kunt plukken, moet er eerst een sterke contentstrategie voor op social media worden bedacht. Wat doe jij op dit moment met social media? Heb je al accounts op de socialkanalen (hopelijk wel)? Samen met een van onze social media advertising experts duik jij in jouw huidige aanpak. Bekijk jouw accounts en noteer wat er op dit moment goed gaat en waar jij denkt dat quick wins liggen. Zo kunnen we de basis vormen voor de strategie van waaruit we aan de slag kunnen met het adverteren op Instagram, Facebook en LinkedIn.

Stappenplan: stap voor stap op social media adverteren

Het moment is daar: we gaan stap voor stap met jouw bedrijf op social media adverteren. De onderstaande stappen zijn het begin van een succesvolle sociamediacampagne. Wil jij meer volgers, likes en leads? Houd dan in ieder geval volgende stappen aan.

Boost
Samen zorgen we voor meer

Social media adverteren stappenplan?

Plan een afspraak in!

Stap 1: Stel (ambitieuze) doelen

Ga eens bij jezelf na wat jij wilt bereiken met social media. Veel likes en volgers zijn natuurlijk leuk om te hebben, maar doelen op social media gaan verder dan dat. Bij deze stap mag je best ambitieus denken. Waarom moeten mensen jou gaan volgen? Wat maakt jouw posts zo belangrijk dat deze door veel mensen worden geliked, gedeeld en opgeslagen? Laat je creatieve geest hier de vrije loop en sta open voor alle ingevingen.

Stap 2: Bepaal je doelgroep

Als je schrijft voor iedereen, schrijf je voor niemand. Helaas kun jij je niet op ieder persoon richten met jouw bedrijf. Het zou leuk zijn, maar zo werkt ondernemen niet. Daarom is het belangrijk om jouw doelgroep te bepalen. Voor wie heb jij jouw bedrijf opgericht en aan wie bied jij je diensten/producten aan? Misschien vind je het lastig om jouw ideale doelgroep voor je te zien. Daar helpt een van onze specialisten je dan ook graag bij tijdens eens strategiesessie.

Stap 3: Kies je social media kanalen

Elk sociaal medium heeft een ander uitgangspunt. Op LinkedIn voeren zakelijke, meer serieuze berichten de boventoon. Instagram draait op foto’s, reels en leuke captions met bijpassende hashtags. En op Facebook kun je zowel persoonlijke als zakelijke updates delen. Denk goed na over welke kanalen bij jouw bedrijf passen. Het kan ook zijn dat je ze alle drie wilt inzetten, maar dat je niet iedere post op elk kanaal plaatst. 

Stap 4: Bedenk content

Waar kun jij op inspelen met je content? Online zijn er honderden inhaakkalenders te vinden met alle (feest)dagen waar veel ondernemers gretig op inhaken. Natuurlijk moeten jouw posts niet enkel uit inhaakposts bestaan. Volgers willen jou en je bedrijf goed leren kennen. In strategiesessies bedenk je samen met onze social media advertising specialist hoe jij het beste op social media kunt adverteren en welke posts daar het best bij passen.

Stap 5: Maak jouw planning compleet

Ons creatieve team met content- en designspecialisten maakt een complete contentkalender voor de komende maand(en). Wij werken altijd op maat en bedenken én ontwikkelen de meest unieke content die volledig aansluit bij jouw bedrijf(sdoelstellingen). Zo val jij voortaan op tussen de concurrentie en kunnen we starten met adverteren op social media.

Haal warme leads binnen en zet ze om in betalende klanten

Je weet nu de eerste paar stappen voor je aan de slag kunt met social media adverteren. Tijd om jouw socials een boost te geven! Schakel onze social media advertising specialisten in en ontdek de voordelen van deze manier van adverteren. Wil jij ook meer leads binnenhalen? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking. Tot binnenkort!

Relevante blog artikelen